Ziele angielskie

Podstawy gastronomiczne - wykład 4

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1540

. Ilości olejków wyrażone w % • • • • • • • • • • Pieprz Koper włoski Ziele angielskie Anyż Kolendra Kminek...

Żywność

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

, ziele angielskie, orzechy włoskie; syntetyzowany sztucznie, dodawany do lodów, ciast, ciastek, gum...

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2128

Wanilia - potrawy słodkie, wyroby cukiernicze Ziele angielskie - zupy duszone, warzywa i mięsa słodkie...

Cechy produkcyjne rolnictwa

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Geografia rolnictwa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1015

. Ziele angielskie - to niedojrzała suszona jagoda korzenia lekarskiego, uprawa: Meksyk, Ameryka Płd...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

, czasami podnosi trwałość produktu. - przykłady: ~ ziele angielskie, cebula, czosnek, chrzan, gorczyca, kminek...