Woda bromowa i alkohol - strona 6

note /search

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

pod wpływem enzymów wytwarzanych przez drożdże z wytworzeniem alkoholu etylowego i dwutlenku węgla. Istota...

Destylacja-emulgacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1337

-5 m (0,1-100 um) Powyżej 10-5 m Roztwory właściwe, np. -etanol w wodzie -sacharoza w wodzie -chlorek...

Biopolimery- pytania

  • Politechnika Warszawska
  • Podstawy chemii polimerów i biopolimerów
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1638

z glukozy, w ścianach komórkowych roślin, nierozpuszczalna w wodzie Skrobia - zbudowana z amylozy...

Roztwory

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Chemia ogólna
Pobrań: 574
Wyświetleń: 1568

– endoenergetyczny, ΔH = +Q); 2. otaczanie cząsteczkami rozpuszczalnika (solwatacja lub w przypadku wody hydratacja...

Pektyny

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1694

, kilkucząsteczkowych łańcuchów bocznych galaktanów, arabanów i ksylanów. • Zdolność do wiązania wody i tworzenia żeli...