Wołowina - strona 3

Mrożenie mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 854

miesięcy Wieprzowina do 10 miesięcy Wołowina do 12 miesięcy Podroby do 6 miesięcy Nietermiczne techniki...

Słówka - żywienie

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Urszula Malkiewicz
  • Język angielski
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1365

- wołowina lamb - jagnięcina Ryby i owoce morza fish - ryba/ryby sea food - owoce morza shrimps - krewetki...

Czas przeszły-obyczaje w Polsce

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • dr hab. Mieczysław Gulda
  • Socjologia czasu wolnego
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1176

ludzie wołowina. Do potraw dodawano dużo przypraw, gorczycy. Przyprawom przypisywano lecznictwo...

POLSKA w UE

  • Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie
  • dr Małgorzata Czermińska
  • Publiczne prawo gospodarcze Polski i Unii Europejskiej
Pobrań: 1505
Wyświetleń: 6524

jest połączona z ochroną zewnętrzną to: - rynek wołowiny - rynek wieprzowiny - rynek zbóż - rośliny oleiste...

Religie - podział wyznaniowy

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Jerzy Wrona
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 777
Wyświetleń: 2226

.   Duże religie wpływają na miejsca upraw roślin i chów zwierząt (np. w Indiach nie je się wołowiny...