Witamina C - strona 10

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 861

mineralne i witaminę C. Smak „mdły” Pozyskanie „mleka”; Fermentacja - wzrost Acetobacter xylinum - produkcja...

Wykład - flawonoidy

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Leszek Guz
  • Biologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1085

w surowicy krwi - ułatwia przyswajanie witaminy C -antyoksydacyjnie Rutozyd -zwany inaczej rutyną...

Wykład - skład chemiczny mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 105
Wyświetleń: 868

duże ilości tłuszczu ilość witaminy C jest znikoma uważa się, że mięso jest źródłem witaminy B Mięso...

Rak jelita grubego

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 602

białkowej C - alfa, która prawdopodobnie pośredniczy w procesie karcynogenezy Witamina C zapobiegają...

Witamina A

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1239

. Witamina C i E wpływają zapobiegawczo na obniżenie witaminy A w dawce pokarmowej i w czasie trawienia...