Witamina C - strona 10

note /search

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1092

mineralne i witaminę C. Smak „mdły” Pozyskanie „mleka”; Fermentacja - wzrost Acetobacter xylinum - produkcja...

Wykład - flawonoidy

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biologia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1218

w surowicy krwi - ułatwia przyswajanie witaminy C -antyoksydacyjnie Rutozyd -zwany inaczej rutyną...

Wykład - skład chemiczny mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1246

duże ilości tłuszczu ilość witaminy C jest znikoma uważa się, że mięso jest źródłem witaminy B Mięso...

Rak jelita grubego

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 637

białkowej C - alfa, która prawdopodobnie pośredniczy w procesie karcynogenezy Witamina C zapobiegają...

Witamina A

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1463

. Witamina C i E wpływają zapobiegawczo na obniżenie witaminy A w dawce pokarmowej i w czasie trawienia...