Wartość odżywcza - strona 15

note /search

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

zgodnych z wymaganiami odbiorcy tzw. specjalnego. Skład chemiczny i wartość odżywcza mąk Skład chemiczny...

Drożdże piekarskie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 371
Wyświetleń: 1897

, może być to mieszanka 3 lub 4 ras Dodatek drożdży 2-5% w stosunku do użytej mąki: 1) Spulchnianie 2) Większa wartość...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

saprofitycznych (niechorobotwórcze, nie wytwarzające przetrwalników) obniża wartość odżywczą Młode, szybko...

Poziom życia i jego mierniki

  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Polityka społeczna
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1358

w sposób ciągły, co kwartał. Do tego koszyka zalicza się: wyżywienie- dostateczne pod względem wartości odżywczej...

Towaroznawstwo - Barczak Mirosława

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 798
Wyświetleń: 4179

wymienia się wartość odżywczą, smakowitość, zdrowotność i trwałość, dodając atrakcyjność i praktyczność...