Podstawy gastronomiczne - wykład 4
- Podstawy gastronomiczne
bulionowych, substytutów grzybów. Duże wartości odżywcze (białko, witaminy z grupy B) -hydrolizaty białek, np...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
bulionowych, substytutów grzybów. Duże wartości odżywcze (białko, witaminy z grupy B) -hydrolizaty białek, np...
na przykładzie ziemniaków: Wartość odżywcza warzyw zależy od zawartości podstawowych składników odżywczych...
obronę przed chorobami i szkodnikami bądź ułatwiających usuwanie chwastów; podnoszenie wartości odżywczej...
energetyczna jest istotnym elementem wartości odżywczej. Źródłem energii mogą być węglowodany, tłuszcze, białka...
konkretnych smaków, kolorów, czy wartości odżywczych; a tzw. „inteligentne opakowania” (smart materials...
. Produkty te zawierają białka o wysokiej wartości odżywczej, tzw. białka pełnowartościowe, w skład...
- zmniejszenie lepkości sosów, zup, wykorzystanie przy prod. żywności wygodnej -zmiany wartości odżywczej, zależą...
: Po co: -zdrowotność, wartość odżywcza: zaw. energetyczna, skł. odż., obecność sub. nieodżywczych, ale potrzebnych...
topionych umożliwiające połączenie się białka i tłuszczów) -zmiana wartości odżywczej np. sztuczne śr...
oddzieleniu od pozostałych składników ) posiada wyższa wartość odżywczą Szorteningi - tłuszcze piekarskie...