Wędzenie - strona 8

Brykiet drzewny

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1316

brykiety z trocin twardych drzew. Naturalnie zastosowanie do celów kulinarnych przy grillowaniu, wędzeniu...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2527

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Choroby człowieka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 805

macicy (nadmierna ilość tłuszczy, głównie nasyconych pochodzenia zwierzęcego, pokarmy wędzone...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3584

. Najczęściej stosowanymi metodami są suszenie, wędzenie, zamrażanie i dodawanie substancji zmniejszających...

Kredyty inwestycyjne SAPARD

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Problematyka międzynarodowa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 497

, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów; 15.13.12 Przetwory...

Mleko i przetwory mleczne - referat

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Teresa Gądek-Hawlena
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1736

i gatunków tych serów jest bardzo wiele, Np. solankowe, wędzone, typu szwajcarskiego, holenderskiego...