Trypsyna - strona 4

Reakcje hydroliyczne- wykład 12

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Maria Wanda Bretner
  • Enzymologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1603

– hydrolizujące wiązanie peptydowe w białkach – α-chymotrypsyna, pepsyna, papaina, trypsyna, subtilizyny...

Enzymy, kinetyka-wykład

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Joanna Cieśla
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 903

. Enzymy są specyficzne Proteoliza Specyficzność substratowa: (A) trypsyna – tnie wiązanie peptydowe...

Układ pokarmowy - funkcje

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

proteolityczne - proteazy - (pepsyna, rennina, trypsyna, dipeptydaza, elastaza) Enzymy nukleolityczne - nukleazy...

Wykład - zanieczyszczenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 147
Wyświetleń: 819

naturalnego, np. amigdalina w gorzkich migdałach, hemaglutyniny, inhibitory trypsyny w nasionach roślin...

Przemiana azotowa

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Kamila Stach
Pobrań: 581
Wyświetleń: 2513

do fragmentacji na mniejsze peptydy o różnej długości - PEPSYNA - TRYPSYNA - CHYMOTRYPSYNA - ELASTAZA B...