Taniny - strona 5

note /search

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

, w środ. kwaśnym barwa czerwona , a w alkalicznym niebieska. ▪ taniny: - garbniki żywnościowe, tworzą...

Antybiotyki (6)

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Farmakologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1512

Antybiotyki Hemioterapia - Wszystkie leki przeciwdrobnoustrojowe działające przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie i przeciwwirusowo charakteryzują się zdolnością hamowania wzrostu lub powodowania śmierci drobnoustroju po zastosowaniu w stężenia, które nie powinno być toksyczne dla komórek gospod...

Alkaloidy - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Analiza chemiczna biomoleku
Pobrań: 616
Wyświetleń: 3045

(reagują sole dając żółte zabarwienie) ü taniną (powstają osady) Aktywność farmakologiczna alkaloidów...

Hematologia

Pobrań: 133
Wyświetleń: 1827

( konserwanty), taninę, węglany, fosforany, alkalia, magnez. Wchłanianie żelaza zwiększa witamina C, cukier...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Wykład o polimerach

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Praca inżynierska
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1106

Uwaga do wydania elektronicznego Prezentowane wydanie elektroniczne jest w zasadzie „wierną kopią” książki prof. Łużnego. „Przekład” – ze stanowiącego podstawę wersji „drukowanej” pliku WordPerfecta, do pliku Acrobata, wykorzystujący system LATEX – został wykonany przez studenta Wydziału Fizyki i I...

Interna, medycyna

  • Interna
Pobrań: 350
Wyświetleń: 4403

( konserwanty), taninę, węglany, fosforany, alkalia, magnez. Wchłanianie żelaza zwiększa witamina C, cukier...

Chemia ogólna wykład

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Chemia
Pobrań: 1078
Wyświetleń: 8827

Mirosław Bućko, Ryszard Gajerski, Stanisław Koziński, Anna Kozłowska-Róg, Stanisław Łabuś, Andrzej Małecki, Barbara Małecka, Ryszard Mania, Marta Radecka, Małgorzata Wierzbicka, Krzysztof Wojciechowski Obliczenia w chemii ogólnej część I Podstawy teoretyczne Praca zbiorowa pod redakcją Andrzeja Ma...