Tłuszcze jadalne - strona 2

Metody oparte na wbudowywaniu barwników

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1526

jadalnych Tłuszcze jadalne (masło, margaryny, słonina, smalec, oleje roślinne, oliwa) - 75-100 Tłuszcze...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1169

Zawartość wody w % Produkt Zawartość wody Oleje i tłuszcze jadalne Do kilku - kilkunastu Produkty zbożowe...

Rośliny oleiste

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2555

%, a na tłuszcze zwierząt morskich i ryb około 2%. Spośród produkowanych tłuszczów aż92% stanowią tłuszcze jadalne...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2723

. Tokoferole do olejów roślinnych i tłuszczów jadalnych. Substancje słodzące Substancje te są słodsze...