Synereza

Hydrokoloidy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1862

galaktomannany + karagen brak synerezy (produkty mleczne) karageny + białka mleka karagen wchodzi w interakcje...

Badanie organoleptyczne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1792

mleka jest śluzowatość i synereza, która jest wynikiem kurczenia się skrzepu. Smak. Smak mleka bada...

Kolokwium - budowa aminokwasów, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1379

jest do do synerezy bialek. Rozpada się na amoniaku: kwas asparaginowy. W postaci wonlnej wystepuje w pedach roslin...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1379

podstawienia wykazują mniejszą tendencję do retrogradacji i synerezy, znajdują one zastosowanie w przemyśle...

Krzemiany warstwowe - wykład

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Praca inżynierska
Pobrań: 21
Wyświetleń: 735

od jego polar- biegają synerezie. Jest to najprawdopo- Na rynku obecnych jest kilku znanych ności. dobniej...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1134

koncentratów spożywczych (kisiele, budynie). Synereza - kurczenie się żelu z jednoczesnym wydzielaniem się fazy...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1470
Wyświetleń: 10976

powstanie struktury krystalicznej skrobi, mętnienie kleiku, twardnienie i wydzielanie wody (synereza...

OT_ egzamin v1

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1512

przewodność materiału (o zawartości soli - elektrolity) Synereza Kurczenie się żelu z jednoczesnym...

Układy koloidalne - wykład

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1540

w sposób ograniczony, przeciwnie albumina - aż do przejścia w zol. Synereza - zjawisko odwrotne do pęcznienia...

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1169

pęcznieje w sposób ograniczony, przeciwnie albumina - aż do przejścia w zol. Synereza - zjawisko odwrotne...