Sucha masa - strona 26

Bioreaktory - wykład

  • dr inż. Włodzimierz Sokół
  • Bioenergetyka
Pobrań: 763
Wyświetleń: 3850

BIOREAKTORY wykład 6 Reaktory rurowe: W reaktorze przepływowym sucha masa biomasy równa się ok...

Organizacja procesu technologicznego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1372

mogą występować jako: Makroelementy - wyrażane w % suchej masy (N, P, Ca, K. Mg) Mikroelementy - wyrażane w ppm...

Niestrawność-rodzaje, pojęcie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Czesław Byrski
  • Interna bydła
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1589

. zawartość białka w suchej masie karmy u przeżuwaczy powinna mieścić się w granicach 17-22%, z czego 30...

Pierwiastek Ca-wapń

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1540

i P) w suchej masie podawanej paszy wysoka zawartość Ca w dawce paszowej (powyżej 1,0...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 490
Wyświetleń: 1519

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1897

to z nierównomiernego rozmieszczenia składników suchej masy w ziarnie. Zawartość popiołu w mące wzrasta wraz...