Sucha masa - strona 26

note /search

Niestrawność-rodzaje, pojęcie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Interna bydła
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1750

. zawartość białka w suchej masie karmy u przeżuwaczy powinna mieścić się w granicach 17-22%, z czego 30...

Pierwiastek Ca-wapń

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1624

i P) w suchej masie podawanej paszy wysoka zawartość Ca w dawce paszowej (powyżej 1,0...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2268

to z nierównomiernego rozmieszczenia składników suchej masy w ziarnie. Zawartość popiołu w mące wzrasta wraz...