Stężenie pośmiertne - strona 2

note /search

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

sarkomerów → vigor mortis (stężenie pośmiertne) → szczególnme intensywne gdy T↓ poniżej 15oC, a pH nie spadło...

Skurcz - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Fizjologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 931

na aktynie. Gdyby nie było ATP to kompleks aktyna miozyna byłby trwały - stężenie pośmiertne. ATP...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 847
Wyświetleń: 4032

mięśniowych zmniejsza przestrzeń pozakomórkową, podczas gdy ich kurczenie jako rezultat m.in. rozwoju stężenia...

Przygotowanie tuszek do mrożenia

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1211

, /meczenie , temperatura przechowywania. Etapy zmian poubojowych : 1. stężenie pośmiertne i jego ustąpienie...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

do wyczerpania się fosfokreatyny , ATP, glikogenu «-stan stężenia pośmiertnego ;/skurcz poubojowy/O zależy...