Stężenie pośmiertne - strona 2

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 371
Wyświetleń: 2569

sarkomerów → vigor mortis (stężenie pośmiertne) → szczególnme intensywne gdy T↓ poniżej 15oC, a pH nie spadło...

Skurcz - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Fizjologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 812

na aktynie. Gdyby nie było ATP to kompleks aktyna miozyna byłby trwały - stężenie pośmiertne. ATP...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 364
Wyświetleń: 3136

mięśniowych zmniejsza przestrzeń pozakomórkową, podczas gdy ich kurczenie jako rezultat m.in. rozwoju stężenia...

Starzenie sie czlowieka - gerontologia

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1092

(livores mortis) - stężenie pośmiertne (rigor mortis) - gnicie (putrefactio) W Polsce najczęstszą przyczyną...

Starzenie się człowieka - gerontologia

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1330

: - plamy opadowe (livores mortis) - stężenie pośmiertne (rigor mortis) - gnicie (putrefactio) W Polsce...

Przygotowanie tuszek do mrożenia

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1197

, /meczenie , temperatura przechowywania. Etapy zmian poubojowych : 1. stężenie pośmiertne i jego ustąpienie...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 21
Wyświetleń: 2177

do wyczerpania się fosfokreatyny , ATP, glikogenu «-stan stężenia pośmiertnego ;/skurcz poubojowy/O zależy...