Skrobanie - strona 9

note /search

Uprawy

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1757

, ogromne Bulwy bogate w cukry, skrobię i białko, większość odmian w stanie surowym jest trująca, spożywany...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

też ma wpływa na jakość produktu Drożdże: Różne rasy S.cerevisiae: Brak amylaz, a surowce zawierają skrobię...

Składniki jęczmienia

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 49
Wyświetleń: 812

także bielmem. Endosperma wypełniona jest związkami azotowymi oraz skrobią. Zarodek składa się głownie z części...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1932

skrobię rozpuszczalną. Na posiew po tygodniu inkubacji nanosi się płynu Lugola, przejaśnienia wokół...

Botanika - wykład 3

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Botanika
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1680

monadowy - barwniki: chlorofile a i b (ale b nie związane ze skrobią, jak to zwykle bywa, tylko z tzw...

Dodatki do żywności - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2128

do stosowania w żywności) 2) Składniki żywności o określonej wartości spożywczej pochodzenia roślinnego (skrobie...