Skrobanie - strona 3

note /search

Skrobia - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2373

amylolitycznych. Proces hydrolizy kwaśniej przebiega stopniowo Enzymy hydrolizujące skrobię: endoamylozy...

Skrobia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1603

pożywienia człowieka; • skrobie otrzymuje się z kukurydzy (77%), ziemniaków (10%), manioku (8%), pszenicy (4...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1820

lub więcej jej początkowych Właściwości fizycznych lub chemicznych. Skrobię natywną poddaje stę fizycznej lub chemicznej...

Annatto - barwnik wrażliwy na kwas

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 784

lub skrobią formy handlowe: - rozpuszczalny w oleju (biksyna) - rozpuszczalny w wodzie (norbiksyna) - odporny...

Cykl Calvina - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 483
Wyświetleń: 1855

jest przekształcana w glukozę a w dalszych etapach w skrobię. W wyniku zachodzenia cyklu Calvina-Bensona zużywane...

Modyfikacje chemiczne skrobi, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 2184

-obojętnym *przykład skrobie fosforanowe (jedno i dwu skrobiowe) Efekt: Obniża temp. Kleikowania Duża lepkość...