Saletry - strona 8

Metody urabiania - wykład

  • Politechnika Śląska
  • prof. dr hab. inż. Piotr Strzałkowski
  • Górnictwo ogólne
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1750

jej składnikiem jest saletra amonowa (NH4NO3), która jest trwała chemicznie oraz jest trudna do pobudzenia...

Skrypt do egzaminu

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1043

+. AZOT W PRZYRODZIE – N2 0 –gaz, bezbarwny i bezwonny; NaNO3 5 KNO3 5, saletra chilijska i indyjska, NO2...

Wykład - badania gleby

  • Politechnika Śląska
  • Geografia usług
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1218

Seria podręczników PHYWE Podręcznik Badania gleby J. Mayer PHYWE – Seria podręczników Nr zamówienia: 30836.01 1. Wydanie Wszelkie prawa, łącznie z prawami do tłumaczeń, dodruków i reprodukcji fotomechanicznej – całości lub części materiału – zastrzeżone. Desktop-Publishing: Hildegard Richa...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2688
Wyświetleń: 3556

jest peklowanie. Polega na poddawnaiu mięsa działaniu soli kuchennej i saletry. Wędzenie Parzenie Suszenie Wyroby...

Metal - opracowanie

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • dr inż. Anna Bień
  • Nauka o materiałach-metal
Pobrań: 252
Wyświetleń: 3073

schłodzeniu w kąpieli chłodzącej, zwykle ze stopionej saletry, do temperatury nieco powyżej temperatury...