Saletry - strona 4

Składniki jęczmienia

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 770

się saletrę amonową w formie stałej lub oprysk roztworem mocznika (5 - 8 %) wraz z fungicydem...

Korozja - wiadomości ogólne

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. inż. Paweł Żukowski
  • Materiały budowlane
Pobrań: 35
Wyświetleń: 763

kwas azotowy i azotany, które powodują na murach wykwity tzw. saletry murowej. Także grzyby domowe...

Chemia-opracowane pytań

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Agnieszka Małgorzata Teterycz-Puzio
  • Chemia
Pobrań: 252
Wyświetleń: 980

. CO TO JEST PROCH STRZELICZY, SALETRA STRZELNICZA I PROCH BEZDYMNY. CZY SĄ ONE MATERIAŁAMI WYBUCHOWYMI MIOTAJĄCYMI...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1260

Peklowanie Peklowanie: Działanie soli kuchennej z saletrą (azotyny i azotany) Peklowanie na sucho...

Wprowadzenie do techniki-daty

  • Uniwersytet Szczeciński
  • mgr inż. Małgorzata Szyszko
  • Wprowadzenie do techniki
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1064

: saletra + CuSO4 + ałun + AgNO3 -> H2SO4 ; poprzez spalanie rud arsenu otrzymano arszenik - Geber 750...