Saletry - strona 4

note /search

Składniki jęczmienia

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 49
Wyświetleń: 812

się saletrę amonową w formie stałej lub oprysk roztworem mocznika (5 - 8 %) wraz z fungicydem...

Chemia-opracowane pytań

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1323

. CO TO JEST PROCH STRZELICZY, SALETRA STRZELNICZA I PROCH BEZDYMNY. CZY SĄ ONE MATERIAŁAMI WYBUCHOWYMI MIOTAJĄCYMI...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

Peklowanie Peklowanie: Działanie soli kuchennej z saletrą (azotyny i azotany) Peklowanie na sucho...

Wprowadzenie do techniki-daty

  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wprowadzenie do techniki
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1071

: saletra + CuSO4 + ałun + AgNO3 -> H2SO4 ; poprzez spalanie rud arsenu otrzymano arszenik - Geber 750...