Technologia mięsa-opracowanie
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Technologia mięsa
Szaroler-największe 1000-1200 kg ; buhaj powyżej 1500 kg 3. Mieszany W zależności od przewagi słoniny...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Szaroler-największe 1000-1200 kg ; buhaj powyżej 1500 kg 3. Mieszany W zależności od przewagi słoniny...
) - grzyby solone ( 8-16% NaCl) - słonina solona ( 5-8% NaCl w warstwach zewnętrznych) - ogórki solone (8-10...
-słonina, smalec (źródło energii i tłuszczu) warzywa i owoce = ziemniaki (źródło skrobi, soli mineralnych...
lub panierowanie 8.Szpikowanie: słoniną (1×1 cm i długość 4-6 cm, z dodatkiem cebuli, majeranku, czosnku, pieprzu...
możemy wyróżnić: tłuszcze pochodzenia zwierzęcego ( np. smalec, masło, słonina ); tłuszcze roślinne...
jako podskórny (słonina, łój) i wewnętrzny otaczający narządy wewnętrzne (sadło, łój) − charakteryzuje się niską...
, Serca Wieprzowe, Słonina Mielona, Szynka Wiep, Szynka Wiep. Mięso Odbłonione, Szynka Wiep. Sznycle...
%, ponieważ podwyższają stężanie cholesterolu. Smalec, Słonina, Bekon, Tłuste mięsa i wędliny, Masło, Żółte sery, Olej...
była jedyną córką panującego w 1400 roku w Nowogródku, Słoninie i Lidzie, księcia Korjata. Los postawił...
Ryszard Kapuściński, Imperium Książkę otwiera 9 mott (A. Biełyj, W. Grossman, S. Weil, A. Czechow, H.G. Wells, E. Morin, F. Dostojewski, A. Sołżenicyn, W. Wojnowicz) dotyczących tego dziwnego tworu, którego nazywamy Rosją. Następnie znajdujemy króciutki, ale treściwy wstępik, z któredo to dowiad...