Sól kuchenna - strona 6

note /search

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

Peklowanie Peklowanie: Działanie soli kuchennej z saletrą (azotyny i azotany) Peklowanie na sucho...

Wykończenie mydeł - omówienie

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 847

w temperaturze wrzenia wprowadza się wodę, określoną niewielką ilość soli kuchennej i ługu sodowego, co powoduje...

Podstawy pierwszej pomocy

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Pierwsza pomoc
Pobrań: 553
Wyświetleń: 2135

. korzystne jest zmniejszenie spożycia soli kuchennej do mniej niż 6 gram dziennie zmiana diety, a zwłaszcza...

Morze Martwe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Geografia usług
Pobrań: 21
Wyświetleń: 581

kuchennej i potasowej (zasoby oceniane na 43 mld ton). Wykorzystuje się również lecznicze działanie wód...

Składniki mineralne

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1379

Na. Chlor wydalany jest z moczem, potem i kałem. Najważniejszym źródłem Na i Cl jest sól kuchenna. NaCl...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

- ze względu na nierównomierne stężenie saletry i soli kuchennej w solance. c) peklowanie nastrzykowe - polega...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

> niż cukier buraczany, nie stos w przem. owoc-warzywnym sacharyna 3. sól kuchenna: - sól kuchenna zawiera 98...

CHARAKTERYSTYKA TWORZYW SZTUCZNYCH

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1449

kuchenna. Zaleta tego tworzywa jest: • niska cena surowców, • prosta metoda wytwarzania, • duża odporność...