Dodatki do żywności
- Uniwersytet Medyczny w Lublinie
- Podstawy zdrowia środowiskowego
mlekowy, E 330 kwas cytrynowy wykorzystywane głownie, jako regulatory kwasowości. Wolne rodniki...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
mlekowy, E 330 kwas cytrynowy wykorzystywane głownie, jako regulatory kwasowości. Wolne rodniki...
(aromaty, barwniki, alkohole) kształtujące cechy użytkowe - w tym reologiczne (regulatory kwasowości...
, cukier, dwutlenek węgla, karmel amoniakalno-siarczynowy E 150 d (barwnik), kwas ortofosforowy (regulator...
Kwasy i regulatory kwasowości: węglowy, mlekowy, jabłkowy, jabłczany, fumarowy, askorbinowy...
- kropidlaka Aspergillus niger. Kwas cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz...
do niej kwaśny smak Regulatory kwasowości- zmieniające, ustalające kwasowość środków spożywczych Sub...
, piołunie- działąnie drażniące Kwasy i regulatory kwasowości: węglowy, mlekowy, jabłkowy, jabłczany...
Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...