Przemysł spożywczy - strona 6

Wirowanie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 2765

wirówki znajdują zastosowanie niemal w każdej branży przemysłu spożywczego. Rozdział podczas wirowania...

Enzymy jako reagenty- wykład 11

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Maria Wanda Bretner
  • Enzymologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 658

lub przemysłu spożywczego, ale z powodzeniem mogą być g p y p y g p gą y wykorzystywane w syntezie. Zastosowanie...

Bakteriocyny

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Ryszard Tomkiewicz
  • Genomika i proteomika
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1498

jest nieprzepuszczalna dla nizyny;  Jest nietoksyczna dla organizmów wyższych;  Jest powszechnie stosowana w przemyśle...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1169

-temperaturowa Wykorzystywanie koagulacji - żelifikacji w przemyśle spożywczym: mleczarstwo (sery, napoje...

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. nadzw. dr hab. inż. Ewa Żymańczyk-Duda
  • Mikrobiologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 945

, inhibitory, chelatory Pożywki Stałe / plewy, rozdrobnione ziemniaki paszowe, odpady stałe przemysłu...