Produkt spożywczy - strona 4

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 840

, najlepiej jako dodatek do surówek. Ziemniaki Ziemniaki stanowią wartościowy produkt spożywczy...

Wykład - produkty pszczele, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 98
Wyświetleń: 742

Według Polskiej Normy miodem pszczelim określamy produkt spożywczy wytworzony przez pszczoły z nektaru roślin...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1386

produktów spożywczych -w mleczarstwie powodują psucie się pasteryzowanego mleka i tzw. późne wzdęcia serów...

Promieniowce - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1064

powszechnie występującymi w glebie, kompostach, oborniku, a także na produktach spożywczych. Występują wśród...

Egzamin z technologii żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 357
Wyświetleń: 959

przykład produktu spożywczego, który jest koloidem - mleko. 9.Podaj dwa przykłady produktów, które powstają...

Cena

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Paweł Bogacz
  • Mikroekonomia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 665

żywności, aby w ten sposób umożliwić grupom uboższym niezakłócone zakupy niezbędnej ilości produktów...

żywienie w okresie niewyrównania - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 336

i upośledzenia czynności wątroby należy stosować dietę niskobiałkową ( 0,5g/kg mc./dobę białka z produktów...