Pieczywo - strona 13

note /search

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1050

ADI - 5mg/kg zastosowanie - napoje bezalkoholowe, soki przecierowe, pieczywo cukiernicze, oleje...

Toksykologia - wykład 1

  • Politechnika Gdańska
  • Toksykologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1134

w wędlinach i pieczywie (zwłaszcza w chlebie). W wieku XX nastąpiła zmiana zakresu znaczeniowego pojęcia...

Wykład - podział przesłanek

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Spedycja
Pobrań: 441
Wyświetleń: 777

spożywcze - środki spożywcze: Codziennego zakupu - nabiał, pieczywo, owoce; Okresowego zakupu - mąka, kasze...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

, zielone części warzyw, łosoś, pstrąg, makrela, pieczywo pełnoziarniste, małże, fasola, groch, soja, mleko...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

, a także pieczywa. W latach 50. wielkość spożycia tej grupy produktów wynosiła około 165 kg/l mieszkańca...

Mikrofale, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1302

suszenia czasem dodatkowo stosuje się jednocześnie ogrzewanie konwencjonalne. Wypiek pieczywa Wypiek...