Pepsyna - strona 4

Enzymologia - notatki z wykładu 3

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Enzymologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1127

standarowo 7,4 ale są wyjątki np. pepsyna 1,5 inwertaaza 6,2 arginaza 9 kwas cytrynowy zmniejsza aktywność...

Reakcje pierwszego rzędu

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1400

. proenzymy - pepsyna, trypsyna, chymotrypsyna zmiana wielkości puli reagujących związków aktywacja...

Gruczoły trawienne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Bożena Sawicz
  • Fizjologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 3542

składniki soku żołądkowego to: • kwas solny, pepsynogen (substancja prekursorowa, z której powstaje pepsyna...

Płyny w układzie pokarmowym

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia funkcjonalna człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1043

 pepsyna (tr. białek), HCl (obniża pH ~1,5), lipaza żołądk. (tr. tłuszczy), śluz (ochrona przed samostraw...

Przemiana azotowa

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Kamila Stach
Pobrań: 588
Wyświetleń: 2520

do fragmentacji na mniejsze peptydy o różnej długości - PEPSYNA - TRYPSYNA - CHYMOTRYPSYNA - ELASTAZA B...

Enzymy - charakterystyka

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1351

reakcji lub substratu) Podziały Ze względu na budowę Proste (np. pepsyna) Złożone - Części niebiałkowe...

Układ pokarmowy-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Anatomia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1050

(gruczoły dna żołądka) podluszczkę i pepsynę. Gastryna wydzielana w śluzówce żołądka pobudza jego gruczoły...