Pepsyna - strona 4

note /search

Enzymologia - notatki z wykładu 3

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Enzymologia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1218

standarowo 7,4 ale są wyjątki np. pepsyna 1,5 inwertaaza 6,2 arginaza 9 kwas cytrynowy zmniejsza aktywność...

Reakcje pierwszego rzędu

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1778

. proenzymy - pepsyna, trypsyna, chymotrypsyna zmiana wielkości puli reagujących związków aktywacja...

Gruczoły trawienne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Fizjologia
Pobrań: 903
Wyświetleń: 4907

składniki soku żołądkowego to: • kwas solny, pepsynogen (substancja prekursorowa, z której powstaje pepsyna...

Płyny w układzie pokarmowym

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia funkcjonalna człowieka
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1134

 pepsyna (tr. białek), HCl (obniża pH ~1,5), lipaza żołądk. (tr. tłuszczy), śluz (ochrona przed samostraw...

Przemiana azotowa

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 2401
Wyświetleń: 4284

do fragmentacji na mniejsze peptydy o różnej długości - PEPSYNA - TRYPSYNA - CHYMOTRYPSYNA - ELASTAZA B...

Enzymy - charakterystyka

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 812
Wyświetleń: 2709

reakcji lub substratu) Podziały Ze względu na budowę Proste (np. pepsyna) Złożone - Części niebiałkowe...

Układ pokarmowy-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Anatomia
Pobrań: 987
Wyświetleń: 2583

(gruczoły dna żołądka) podluszczkę i pepsynę. Gastryna wydzielana w śluzówce żołądka pobudza jego gruczoły...