Pepsyna - strona 3

Reakcje hydroliyczne- wykład 12

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Maria Wanda Bretner
  • Enzymologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1610

– hydrolizujące wiązanie peptydowe w białkach – α-chymotrypsyna, pepsyna, papaina, trypsyna, subtilizyny...

Układ trawienny

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Joanna Jeleń
  • Anatomia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1281

: •Wpustowych •Żołądkowe właściwe •Odźwiernikowe -Gruczoły wytwarzają: •Pepsynę •Kwas solny •Podpuszczkę •lipazę...

Układ pokarmowy - funkcje

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 14
Wyświetleń: 805

proteolityczne - proteazy - (pepsyna, rennina, trypsyna, dipeptydaza, elastaza) Enzymy nukleolityczne - nukleazy...

Rozpuszczalność

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1050

; trypsyna, pepsyna, podpuszczka W 1960 roku komisja enzymowa (1956-1961) międzynarodowej linii biochemicznej...

Leki alkalizujace

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Halina Sówka
  • Farmakologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1694

aktywności pepsyny. Wzrost pH soku żołądkowego objętości soku żołądkowego i kwasu solnego oraz wtórnie...

Fizjologia ryb - egzamin, część III

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • prof. dr hab. Małgorzata Jankun-Woźnicka
  • Fizjologia ryb
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2513

; GASTRYNA - wytwarzana w jelicie, pobudza wydzielanie kwasu solnego, pepsyny w żołądku, pobudzanie czynności...

Kwas glutaminowy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1246

przy otrzymywaniu preparatów i hydrolizatów białkowych Najczęściej stosowane enzymy : - pepsyna - bromelanina...