Pektyny - strona 19

note /search

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

sklerenchymatycznej fasola szparagowa, szparag, kalarepa) - mięknienie tkanek (rozkład por pektyn, rozpuszczanie...

Fizjologia roślin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 3360
Wyświetleń: 8743

, należą: ściany komórkowe (pektyny, hemiceluloza) białka protoplastu ziarna skrobi i inne substancje...

Chemia wody egzamin

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia wody
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1316

, pektyny, węglowodany) i nieożywionej (gliny, mgły, pył wulkaniczny), jak również wśród związków...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...