Pektyny - strona 15

note /search

Sadownictwo-wykład

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sadownictwo
Pobrań: 28
Wyświetleń: 994

- te o pomarańczowym miąższu i czerwone. Pomarańcza gorzka Bergamotka Olbrzymia 12% cukrów, pektyny, 2% kw. cytrynowego...

Ścieki miejskie - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1295

również w glebie. Najszybciej rozkładowi ulegają węglowodany a następnie białka, znacznie wolniej: pektyny, ligniny...

Kampania reklamowa

  • Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Warszawie
  • Reklama
Pobrań: 1519
Wyświetleń: 6734

chemicznie. Ich atutem są duże cząstki owoców, wyśmienity smak i naturalne owocowe pektyny. Produkujemy...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1974

Do żelowania Żelatyna, skrobia, skrobia modyfikowana, pektyny, gumy roślinne (alginiany, agar-agar) Na proces...

testy z biochemii

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 2492

replikacyjnych 72. produkt enzymatycznej degradacji pektyny przez esterazę pektynianową w sokach i napojach...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1435

- substancje występujące w danym produkcie nie rozpuszczające się w wodzie: błonnik skrobia pektyny części...

Tkanki roślinne

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 10556
Wyświetleń: 12656

z pektyny i celulozy, nazywaną zwykle intyną lub endyną. Do naszych celów największe znaczenie ma ezyna...