Pasteryzacja a tyndalizacja - strona 12

note /search

Mikrobiologia

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 6384

wykorzystania temperatur wysokich w walce z drobnoustrojami.  -Pasteryzacja zabieg ten stosuje się temperatury...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 35
Wyświetleń: 994

krótszy) Tyndalizacja - wyjaławianie przez 3-krotne ogrzewanie (65 - 85 oC) przez 30 minut, co 24 godziny...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...