Papryka - strona 5

Ćwiczenia - liść i kwiat

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr inż. Paweł Szyszkowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1778

wiele owocolistków ■ Wielokomorowe, np. pomidor ■ Jednokomorowe, np. papryka Znamię słupka - funkcja: na wierzchołku...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 203
Wyświetleń: 3353

napojów mlecznych wywarów z mięsa. Gazpacho - hiszpańska zupa jarzynowa (pomidor, ogórki, papryka, bulion...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 679

kiszona, owoce dzikiej róży, czarne jagody, maliny, jeżyny, owoce cytrusowe, papryka, brukselka, kapusta...

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1351

biologicznych: korzeniowe - marchew, pietruszka, seler psiankowate - pomidor, papryka, bakłażan dyniowate...

Witaminy w procesach fizjologicznych

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1498

roślinne (w postaci karoknoidów): marchew, natka pietruszki, szpinak, czerwona papryka, groszek zielony...

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 196
Wyświetleń: 2149

, flaki, ryby morskie. Papryka słodka - potrawy z ryżu, sosy, pizza, zapiekanki, potrawy z mięs Papryka...