Oliwka - strona 7

note /search

J. Kochanowski, Treny (I-VII)

  • Uniwersytet Warszawski
  • Historia literatury polskiej
Pobrań: 4186
Wyświetleń: 5691

bardzo wiele bólu rodzicom. Patrz → motyw owocu: w V trenie → dziecko porównane do małej Oliwki, w trenie XV...

Układ nerwowy kręgowców

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Zoologia kręgowców
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1274

, charakterystyczne dla wyższych szczękowców. W rejonie rdzenia przedłużonego można wyróżnić m. in. jądro oliwki...

Lipidy - monoenowe

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 49
Wyświetleń: 938

powszechnym jedno nienasyconym kwasem tłuszczowym (do 70% w oliwie z oliwek), ♦ Kwas mirystoolejowy wykazano...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1848

. Nie powinien być stosowany do obróbki termicznej. Polecany do bezpośredniego spożycia. Oliwa z oliwek Główny składnik kwas...

Aromaterapia - wykład

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kosmetologia pielegnacyjna
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1246

bazowym może być np. jojoba, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, migdałowy, czy olejek z awokado...

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1183

roślinne Do tłuszczów roślinnych zalicza się: oleje jadalne, oliwę z oliwek oraz margaryny. Najczęściej...