Biotechnologia żywności - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia Środowiska
fermentacji: 1) Roślinne: Kapusta, ogórki, buraki, czosnek, marchew, seler, cebula, patisony, pomidory, grzyby...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
fermentacji: 1) Roślinne: Kapusta, ogórki, buraki, czosnek, marchew, seler, cebula, patisony, pomidory, grzyby...
- ogórki konserwowe i inne marynaty warzywne oraz owocowe; koncentrat pomidorowy; warzywa kwaszone - ogórki...
z ogórków i soku z kiszonej kapusty, - urku, - kefiru, - jogurtu, - mleka świe ego. Technika sporządzania...
ogórków- umie tylko krzyczeć, a sama jest leniem. Umie tylko się bawić w gospodzie. 8. Pietruchna snuje...
który z wymienionych produktów jest niekwaśny, kwaśny, bardzo kwaśny:mleko, ryby,pomidory,ogórki kwaszone, jabłka...
i rozdrabniania, mało pracochłonne. Charakterystyka surowca kiszonego: ➺ kiszonki z kapusty i ogórków...
kiszonej kapusty, ogórków. Termobacterium - pałeczki o wysokim optimum temperatury. Lactobacillus...
* ciało wydłużone, wałeczkowate (stąd ich potoczna nazwa ogórki morskie) * nie mają płytek wapiennych...
ogórków Wykorzystanie systemów biologicznych w celu redukcji zanieczyszczeń ziemi, powietrza i wody...
* ciało wydłużone, wałeczkowate (stąd ich potoczna nazwa ogórki morskie) * nie mają płytek wapiennych...