Wartość odżywcza warzyw
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Technologia gastronomiczna
- dynia, ogórek, cukinia kapustne - brukselka, kalarepa cebulowe rzepowate liściowe strączkowe...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
- dynia, ogórek, cukinia kapustne - brukselka, kalarepa cebulowe rzepowate liściowe strączkowe...
i bioflawonoidy. Do tej grupy należą: seler, bób, ogórki, buraki, rzodkiewki, a wśród owoców: gruszki, jagody...
5,8 Pietruszka-korzeń 10,5 4,9 Marchew 8,7 3,6 Pomidor 3,6 1,2 Ogórek, sałata 2,9 2,9 0,5 1,4 Słosycze...
%) Etanol 0,4% pH 3,5 Dofermentowanie, przechowywanie w kilku st C Kiszone ogórki: Odpowiedni surowiec Temp...
) - żywność bardzo kwaśna o pH poniżej 3,7 ( kiszona kapusta, kiszone ogórki, większość owoców Im niższe pH...
) to: anturium, poiscencja, dichenbachia, głóg, bluszcze, fikus, gerbera »Wirus mozaiki ogórka powoduje mozaikę...
trwałość surowców wynikająca z faktu, że są to surowce o dużej zawartości wody (np.: ogórek do 96%, pomidor...
plonów roślin przed zepsuciem Próby zastosowania chitozanu w formie powłok na gruszki, owoce kiwi, ogórki...
rozwoju roślin oraz na możliwości zmniejsenia zużycia roślin, zakresy temp 18-20 o pomidory,20-22-ogórki...
Kwiatostany – kalafior, brokuły, karczochy Owoce – pomidor, bakłażan, papryka, ogórek, dynia, cukinia, patison...