Ogórek - strona 4

note /search

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1701

- dynia, ogórek, cukinia kapustne - brukselka, kalarepa cebulowe rzepowate liściowe strączkowe...

Warzywa i owoce - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1092

i bioflawonoidy. Do tej grupy należą: seler, bób, ogórki, buraki, rzodkiewki, a wśród owoców: gruszki, jagody...

Błonnik - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 35
Wyświetleń: 903

5,8 Pietruszka-korzeń 10,5 4,9 Marchew 8,7 3,6 Pomidor 3,6 1,2 Ogórek, sałata 2,9 2,9 0,5 1,4 Słosycze...

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1092

%) Etanol 0,4% pH 3,5 Dofermentowanie, przechowywanie w kilku st C Kiszone ogórki: Odpowiedni surowiec Temp...

Wykrywanie wirusów roślinnych

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Fitopatologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3108

) to: anturium, poiscencja, dichenbachia, głóg, bluszcze, fikus, gerbera »Wirus mozaiki ogórka powoduje mozaikę...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

trwałość surowców wynikająca z faktu, że są to surowce o dużej zawartości wody (np.: ogórek do 96%, pomidor...

Ogródki 2

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Ogrodnictwo
Pobrań: 147
Wyświetleń: 4172

rozwoju roślin oraz na możliwości zmniejsenia zużycia roślin, zakresy temp 18-20 o pomidory,20-22-ogórki...