Nitryfikacja mocznika - strona 9

note /search

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

zawierającą kwas fosforowy (V), mocznik oraz wodoro- lub diwodorofosforan sodu przy pH poniżej 4 i po obróbce...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...

Etapy ccs - wykład, sem II

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Ochrona środowiska
Pobrań: 14
Wyświetleń: 707

ditlenku węgla) rocznie 25-35 ton -przemysł - produkcja mocznika 6 CO2 + 6 H2O C6H12O6 + 6O4 ...

Wykład - żywienie zwierząt, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 882
Wyświetleń: 2555

do budowy białek organizmu. Źródła NPN obejmują związki takie jak mocznik czy bezwodny amoniak, stosowane...

Funkcje gruczołów układu pokarmowego

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Anatomia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 784

poszczególnych aminokwasów we krwi. Aminokwasy zostają w niej przerobione na glukozę i mocznik. Powstają...

Cykl Krebsa - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 721
Wyświetleń: 3493

mocznika i procesu karboksylacji Dostarczenie komórkom zredukowanych koenzymów, w których zawarta energia...