Nitryfikacja gliceryny - strona 8

note /search

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1267

żywnościowych. Bardzo łatwo ulegają one rozpadowi, a głównie tłuszcz na glicerynę, kwasy tłuszczowe i wodę...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

→ 2C2H5OH + 2CO2 W wyniku tego procesu powstaje również szereg produktów ubocznych, między innymi: gliceryna...

Lepkość cieczy-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia Fizyczna
Pobrań: 903
Wyświetleń: 3696

i stężenia. 3.Zadanie do wykonania: Wyznaczyć: lepkość 50% roztworu gliceryny, w temperaturach: 20°C; 25°C...

Kwasy tłuszczowe

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1344

-20 W przyrodzie występują w postaci estrów z gliceryną, czyli tłuszczów, z których otrzymuje...