Mutarotacja cukry - strona 8

note /search

Wykład - dżem, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 3094

gatunków, z dodatkiem cukru, substancji żelujących (pektyn), ewentualnie soków owocowych, syropu...

Monosacharydy - zadania

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1939

Przy cukrach powtarzamy zagadnienia związane z rozpuszczalnością, CP i CM ! 1. 756g nasyconego w t...

Pedagogika specjalna- cukrzyca

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2604

: komórki zaczynają „głodować” mimo że stężenie cukru we krwi jest stale wysokie. Ratunkiem dla chorych...

Pektyny

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1694

%, tworzenie żeli w roztworach pH60% (dżemy, galaretki wyokosłodzone); • Nis komety Iow...