Monosacharydy - strona 3

Aldozy - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1162

powstaje mannan. 5-galaktoza- to monosacharyd (cukier prosty), aldoheksoza, o wzorze sumarycznym C6H12O6...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 49
Wyświetleń: 679

Skład miodu Węglowodany w największej ilości monosacharydy: glukoza (~34%), fruktoza (~39...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2674

CUKRY: Monosacharydy: Pentozy: Arabinoza - składnik gumy arabskiej, występuje w pektynach Ryboza...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1638

barwnych powstających w wyniku reakcji chemicznej cukrów (najczęściej monosacharydów) z różnymi...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 777

POLISAHARYDY HOMOGLIKANY- zbudowane z jednego rodzaju monosacharydów SKROBIA-polisacharyd roślinny...