Monosacharydy - strona 3

note /search

Aldozy - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1288

powstaje mannan. 5-galaktoza- to monosacharyd (cukier prosty), aldoheksoza, o wzorze sumarycznym C6H12O6...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

Skład miodu Węglowodany w największej ilości monosacharydy: glukoza (~34%), fruktoza (~39...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

CUKRY: Monosacharydy: Pentozy: Arabinoza - składnik gumy arabskiej, występuje w pektynach Ryboza...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2520

barwnych powstających w wyniku reakcji chemicznej cukrów (najczęściej monosacharydów) z różnymi...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 896

POLISAHARYDY HOMOGLIKANY- zbudowane z jednego rodzaju monosacharydów SKROBIA-polisacharyd roślinny...