Miękisz - strona 10

note /search

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

oraz powstawanie dużej ilości dekstryn, co decyduje o strukturze i właściwościach fizycznych miękiszu pieczywa...

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1435
Wyświetleń: 7441

wyrobu, jego wyglądzie, smaku, aromacie i strukturze miękiszu. Wypiek odbywa się w specjalnych piecach...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1974

do reakcji enzymatycznych np. nadtlenków (zapobiega ciemnieniu surowców o jasnym miękiszu) Metody...

Biotechnologia - pytania wraz z odpowiedziami

  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 385
Wyświetleń: 2723

. Takie pomidory m.in. dłużej zachowują twardość miękiszu i w wyniku braku tego enzymu są mniej podatne na gnicie...

Zagadnienia egzaminacyjne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Ekologia stosowana i biotechnologia w ochronie środowiska
Pobrań: 483
Wyświetleń: 1855

i kutikuli -głęboki system korzeniowy Kserofity dzielą się na: -sukulenty – magazynują wodę, mają miękisz...

Dwuliścienne w pigułce

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 371
Wyświetleń: 2485

doc. Notatka zawiera m.in. takie informacje, jak: rząd ranunculales rodzina, rodzina menispermaceae, rodzina  berberidaceae, rodzina: papaveraceae, fumariaceae – dymnicowate, rząd: santales – sandałowce, rodzina: loranthaceae – gązewnikowate, rząd: cucurbitales, rząd: fabales, rząd: malphigiales...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

oraz gorsze właściwości tworzenia poprawnego miękiszu chleba. Kwasowość szybciej wzrasta w mąkach ciemnych...