Po co używa się przypraw - omówienie
- Politechnika Wrocławska
- Rośliny użytkowe
) - do zup, sosów, mięs (utłuczone liście) czapetka pachnąca, goździk korzenny - jest składnikiem miodu...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
) - do zup, sosów, mięs (utłuczone liście) czapetka pachnąca, goździk korzenny - jest składnikiem miodu...
miody pitne (osmofilne) Tolerancja na wysokie stężenia garbników Tolerancja na wysokie stężenia CO2...
- vermut - wina doprawiane ziołami, cukrem, wzmacniane alkoholem - miód pitny - czwórniak - miód...
; naczynie z cudzego złota lub srebra; okręt lub szafę lub ławkę z cudzych desek; szatę z cudzej wełny; miód...
lub ławkę z cudzych desek; szatę z cudzej wełny; miód pitny z cudzego wina i miodu; plaster lub maść do oczu...
lub ławkę z cudzych desek; szatę z cudzej wełny; miód pitny z cudzego wina i miodu; plaster lub maść do oczu...
kwaszone i kapusta kwaszona; mrożone owoce i warzywa - mrożonki; napoje alkoholowe - wina owocowe, miody...
i niskoprocentowe Do tej grupy alkoholi zalicza się wina, miody pitne i piwa. Wino - napój alkoholowy...
Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...
aromatem. Z miodu pszczelego wysokiej jakości przyrządza się z reguły miody pitne niesycone. Miody owocowe...