Podstawy gastronomiczne wykład 11
- Podstawy gastronomiczne
się śmietanki i mleka chudego 5. Krzepnięcie mleka Na smak mleka wpływają: metanol, oktanol – mogą powstawać np...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
się śmietanki i mleka chudego 5. Krzepnięcie mleka Na smak mleka wpływają: metanol, oktanol – mogą powstawać np...
do fosgenu Barwnik czerwony Red 2G do aniliny Benzo(a)piren poprzez epoksydy do epoksydioli Metanol...
niepolarnej fazy stacjonarnej (stosowanej przy RP), wzrasta w kolejności woda metanol acetonitryl aceton...
, które czerpią energię z utleniania prostych, jedno-węglowych związków organicznych, takich jak metan, metanol...
, pektyna, skrobia rozpuszczalna - alkohole - etanol, metanol, etanodiol, glicerol - poliole - rybitol...
chemicznych • gaz ochronny w procesach chemicznych WODÓR • produkcja amoniaku i metanolu • uwodornianie olejów...
zastąpiona działaniem etanolu, metanolu, acetonu w temp -20-60oC w celu rozpuszczenie pozostałych...
metanolem - metanol jest w ustroju utleniany do niebezpiecznego aldehydu mrówkowego przez dehydrogenazę...
estryfikacja: R-OH + R'-COOH → R'-COOR + H2O metanol, alkohol metylowy propan-2-ol, 2-propanol, izopropanol...
metanolem - metanol jest w ustroju utleniany do niebezpiecznego aldehydu mrówkowego przez dehydrogenazę...