Podstawy gastronomiczne - wykład 5
- Podstawy gastronomiczne
charakter glikoproteidów zawierających 4,5% mannozy oraz 1,5% glukozpaminy. Działanie fizjologiczne...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
charakter glikoproteidów zawierających 4,5% mannozy oraz 1,5% glukozpaminy. Działanie fizjologiczne...
, alkohol etylowy, mannoza, dekstran. Te procesy trwają ok. 3 dni. Najważniejszy etap - przeważają pałeczki...
) H.polymorpha jest zdolna do fermentacji glukozy, ksylozy, mannozy, maltozy, celobiozy do etanolu...
mannozę (MBL), serynowe proteazy związane z MBL (MASP-1, MASP-2) Inhibitor C1(C1-INH), białko wiążące C4...
mogą się wiązać na powierzchni komórki z receptorem dla mannozo-6-fosforanu lub być przekazywane siarczanowi...
fagocytozę - najlepiej poznane przykłady tych receptorów to kolektyny (białko wiążące mannozę, białka A i D...
atomach węgla, tzn. np. D-glukozy i D-mannozy. W odczynie zasadowym związki te pozostają w równowadze...
, zbudowane z reszt kwasów cukrowych (np. kwasu D-glukuronowego), - Polisacharydy (mannoza, ramnoza, glukoza...
oraz mannozę Zdolne do wzrostu w obecności pirogronianu, mannitolu, octanu, maślanu, asparaginy i glukozy...
komórkowa 6. lipoarabinomannan(LAM) 7. fosfatydyloinnozytol mannozy Kwasy mikolowe (występują...