Przemiana cukrów - biochemia kliniczna
- Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
-glikozydowych wyróżnia się trzy klasy oligosacharydów: złożone, hybrydowe i bogate w mannozę. Mają wspólny...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
-glikozydowych wyróżnia się trzy klasy oligosacharydów: złożone, hybrydowe i bogate w mannozę. Mają wspólny...
25-28 stopni C. Metabolizują: fruktozę, mannozę, sacharozę, maltozę, galaktozę, glukozę...
- maltol. Związki te stanowią składniki zapachu pieczywa. Natomiast rozkład D-ksylozy lub D-mannozy...
hydroksyaldehydy (aldozy) / hydroksyketony (ketozy) cukry proste (monosacharydy) mannoza galaktoza glukoza fruktoza...
węgla • • • • • • monosacharydy (glukoza, fruktoza, mannoza) disacharydy (sacharoza, rzadziej laktoza...
(fagocytozy, pinocytozy, endocytozy zależnej od receptorów FcR, dla mannozy, składników dopełniacza...
. lektyna wiążąca mannozę na strzępkach E.coli - Lektyny komórek żernych - szczególna rola przypada...
- białka wiążące mannozę Makrofagi Immunologia Wykład III „MALT c.d.” Powiązanie błon śluzowych z gruczołem...
: Lewany - polimery fruktozy Mannany - polimery mannozy 2. Lipidy, ciała tłuszczowe (woski...
proste. Podstawowymi monosacharydami wykorzystywanymi przez drożdże są D-glukoza, D-fruktoza, D-mannoza...