Oznaczanie zawartości popiołu w produktach spożywczych
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Analiza żywności
Zawartość popiołu (mg/100g) Mleko 3,5% 357 Jaja 539 Kiełbasa krakowska sucha 2020 Makrela wędzona 1721 Chleb...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Zawartość popiołu (mg/100g) Mleko 3,5% 357 Jaja 539 Kiełbasa krakowska sucha 2020 Makrela wędzona 1721 Chleb...
- strączkowe, orzechy, czekolady Produkty o zawartości 25-100 mg - sery podpuszczkowe, ryby (np. dorsz, makrela...
Produkty o zawartości powyżej 1000 (drożdże, mleko w proszku) Produkty o zawartości 400-1000 (makrela...
występujące w rybach (makrela, śledź, łosoś) i tłuszczach rybnych ponieważ obniżają lepkość krwi i zmniejszają...
ma bardzo silne parzydełka - średniej wielkości kolonia może porazić i strawić rybę wielkości dorosłej makreli...
morskie STRZĘPIELE, groźne BARAKUDY - przedstawiciele krajowi * TUŃCZYK, MAKRELA - ważne pod względem...
ma bardzo silne parzydełka - średniej wielkości kolonia może porazić i strawić rybę wielkości dorosłej makreli...
, makrela). ...
wymuszona pływaniem, przy niższym przechodząc na wentylację oddechową pompy oddechowej (makrela...
', 5'-BR-3,4-DiCB (# 126m) nie zostały wykryte w owocach morza (dorady, węgorz, makrela, sardynka...