Makrela - strona 3

note /search

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

- strączkowe, orzechy, czekolady Produkty o zawartości 25-100 mg - sery podpuszczkowe, ryby (np. dorsz, makrela...

Ryboflawina - witamina b2

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2597

Produkty o zawartości powyżej 1000 (drożdże, mleko w proszku) Produkty o zawartości 400-1000 (makrela...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia
Pobrań: 630
Wyświetleń: 1666

występujące w rybach (makrela, śledź, łosoś) i tłuszczach rybnych ponieważ obniżają lepkość krwi i zmniejszają...

Parzydełkowce - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 1652
Wyświetleń: 3360

ma bardzo silne parzydełka - średniej wielkości kolonia może porazić i strawić rybę wielkości dorosłej makreli...