Mięso, drób, ryby - omówienie
- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
- Alergie pokarmowe
są ryby chude: dorsz, flądra, morszczuk, mintaj oraz bardziej tłuste, jak: makrela, halibut, tuńczyk...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
są ryby chude: dorsz, flądra, morszczuk, mintaj oraz bardziej tłuste, jak: makrela, halibut, tuńczyk...
Fishes exp exp cod dorsz flounder fladra carp karp tench lin salmon łosoś mackerel makrela perch...
3090 masło 587 żółtko 770 śmietana 18% 150 wit D tran 242 śledź 25 makrela 24 łosoś 12 tuńczyk 6 mleko...
śledź szprot łosoś szczupak leszcz iglicznia makrela sandacz okoń babka czarna żabnica gąbki wodne...
królik liver wątróbka sausage kiełbasa salmon łosoś trout pstrąg herring śledź cod dorsz mackarel makrela...
1,54 0,12 Mięso z piersi 0,29 0,30 0,30 kurczak (bez skóry) Makrela wędzona 3,88 5,83 3,79...
Niemcy Finlandia Belgia Grecja Hiszpania Polska •Kalmary •Małże •Homary •Makrela •barwena •Sardela...
1,54 0,12 Mięso z piersi 0,29 0,30 0,30 kurczak (bez skóry) Makrela wędzona 3,88 5,83 3,79...
, zawierające histaminę - salami, kiełbasy, ryby (tuńczyk, łosoś, śledź, makrela), sery dojrzewające, kapusta...
, zielone części warzyw, łosoś, pstrąg, makrela, pieczywo pełnoziarniste, małże, fasola, groch, soja, mleko...