Ogólna technologia żywności - wykład 6
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
Bx (KSERO 15) - EGZAMIN ZALETY DYFUZJI BATERYJNEJ ługowana krajanka pozostaje przez cały czas...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Bx (KSERO 15) - EGZAMIN ZALETY DYFUZJI BATERYJNEJ ługowana krajanka pozostaje przez cały czas...
° (-40°C), a nawet temperatury C ciekłego azotu - liofilizacja - zastosowanie stabilizatorów...
odporność humoralną i komórkową oraz odporność w miejscu wniknięcia wirusa do organizmu. Mimo tylu zalet...
emulsji) Wymiana ciepła w przeciwprądzie - zalety - Mniejsza wymagana powierzchnia wymiany ciepła...
przez długi czas (kilkadziesiąt lat), głównie przechowuje sie w ten sposób grzyby promieniowce Liofilizacja...
doczyszczanie Dotyczy gównie substancji wykorzystywanych w medycynie krystalizacja suszenie liofilizacja...
oraz inaktywację prawie wszystkich enzymów. Przy wykrywaniu amin biogennych metodą z wyboru jest liofilizacja...
genetyczna Aspergillus niger - przechowywanie Liofilizacja, przechowywanie konidiów z jałowym piaskiem...
Notatka porusza między innymi takie zagadnienia jak: Technika analizy-zalety...
SEMESTR II Wspólny przodek odm. botanicznych gat. B. oleracea - B. oleracea var. silvestris L. - kapusta dzika (2 lub wielolet.) - nie ma tendencji do wytwarzania główek - stąd pierwotnie użytkowano liście i zasobne w tłuszcz nasiona. Dzisiejsze bogactwo form roślin kapustnych: Naturalna dziedzic...