Zanieczyszczenia żywności - wykład
- Uniwersytet Medyczny w Lublinie
- Podstawy zdrowia środowiskowego
kałem ludzi i zwierząt (najczęściej mięso i jego przetwory, nabiał i jego przetwory, jaja kacze...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
kałem ludzi i zwierząt (najczęściej mięso i jego przetwory, nabiał i jego przetwory, jaja kacze...
, np. drobiu, mięsa, suchych wędlin, mleka i produktów mlecznych, lodów, miękkich serów, warzyw...
zużyta na rozwój płodu i wytworzenie mleka. Głównym źródłem białka pochodzenia zwierzęcego są: mięso...
zużyta na rozwój płodu i wytworzenie mleka. Głównym źródłem białka pochodzenia zwierzęcego są: mięso...
surowców, takich jak warzywa i mięso; w wypadku dysponowania gotowymi suszami mogą one wymagać podsuszenia...
mrożonego mięsa. celulazy, fitazy oraz proteinazy, których zastosowanie poprawiłoby walory żywieniowe...
, mięso , drób , ryby ) Żywność kwaśna - pH 3,7 - 4,6 ( gruszki , morele , pomidory , czereśnie , kapusta...
niekwaśna i mało kwaśna pH> 4,6 ( groszek, szparagi, szpinak, fasola, buraki, mleko, mięso, drób, ryby), 2...
; przygotowalnia wstępna mięsa; przygotowalnia wstępna drobiu; przygotowalnia wstępna ryb; przygotowalnia wstępna...
Mleko kobiece Mleko krowie Sery Mięso zwierząt rzeźnych Mięso drobiowe Ryby Białka niepełnowartościowe...