Liofilizacja mięsa - strona 36

note /search

Zatrucia pokarmowe - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 42
Wyświetleń: 945

ETIOLOGII Dieta - płyny, suchary, kleje, następnie stopniowo rozszerzane o gotowane białe mięso, chude...

Wykład - barwniki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1435

apokarotenowy. Dajemy np. kurom żeby nie było mięso blade lub żeby jajka były żółte. Antyoksydanty- mają chronić...

Nazwy łacicskie

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1162

; MAMMALIA-ssaki WŁOSIEŃ KRĘTY-zakażone mięso swini/dzika>larwy wgryzają się w ściany jelita>serce>płuca...

System GAP

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Zarządzanie jakością
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1246

) dla uzyskania wysokiej jakości: owoców, warzyw, kwiatów, roślin ozdobnych oraz mięsa. Przepisy EUREP GAP...

Wegetarianizm-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1197

(?), małe ilości mięsa, szczególnie drobiu i ryb. Peskatarianizm - ryby Laktoowowegetrarianizm - mleko...

ADI-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 868

) - ryby (dorsz, łosoś) - mleko, produkty mleczne (najwięcej wykryto w serze parmezan) - jajo - mięso Smak...

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2954

białka oraz tłuszczu zwierzęcego i z powodzeniem mogą zastąpić mięso. Rodzaj użytego mleka: ser z mleka...

Państwowa inspekcja żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Prawo żywnościowe
Pobrań: 42
Wyświetleń: 966

Ścisły nadzór (produkcja mięsa mielonego, kiełbas) Urzędowa Kontrola (art.48): Ministrowie do spraw...