Liofilizacja mięsa - strona 18

note /search

Słówka - żywienie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Język angielski
Pobrań: 511
Wyświetleń: 1806

Różne kategorie żywności ĆWICZENIADO GÓRY Mięso meat - mięso poultry - drób turkey - indyk chicken...

Kinaza kreatynowa

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1127

nikotynowego Występowanie: orzeszki, mięso, ryby, nasiona zbóż, powstaje z przemian tryptofanu. Niedobór...

Żywienie pacjentów ze stomią

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1253

(tłustych mięs, wędlin, tłustych serów, smalcu) oraz słodyczy (czekolady, wyrobów cukierniczych). Potrawy...

Dieta w chorobach nowotworowych

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 7
Wyświetleń: 588

, kisieli, białego sera, mięsa lub ryb, omletów. -energia- wartość energetyczna diety, wynikająca...

Wprowadzenie do ekonomii

  • Politechnika Gdańska
  • Ekonomia
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1848

ekonomicznie efektywne kombinacje możliwych do wyprodukowania przez daną gospodarkę dwóch dóbr: mięsa i tkanin...

Bakterie i wirusy - informacje ogólne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia żywności
Pobrań: 2681
Wyświetleń: 5621

poprzez: suszenie, zagęszczenie, odwirowanie, filtrację, koagulację, liofilizację oraz dodatek substancji...

Acarajé - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1197

za brazylijską potrawę narodową. Tzw. Feijoada completa składa się z fasoli oraz suszonego mięsa, wędzonych...

Kulinaria - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1134

przede wszystkim z obfitości podawanych posiłków. W sztuce kulinarnej Brazylijczyków dominują mięsa i niezbędne...