Liofilizacja grzybów - strona 14

note /search

Witamina D - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 763

głównie występuje w takich produktach pochodzenia zwierzęcego jak: -tran -sardynki i śledzie -grzyby...

Kolokwium zaliczeniowe, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 945

. Bakterie wysiewa się na ubogą pożywkę naturalną o pH około 7, a dla grzybów bogatszą o pH 5,5 zawierającą...

GMO - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1190

. Uzyskane w ten sposób pożywienie jest bardziej odporne na wirusy, gnicie, grzyby, poprawia smak produktu...

Pestycydy - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1078

( środki kontaktowe, żołądkowe, duszące ) - bakterii - bakteriocydy - chwastów - herbicydy - grzybów...

Drewno - omóienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1050

przez grzyby, uszkodzenia przez organizmy żywe np. ptaki, korniki - wady kształtu, krzywizny -wady drewna...

Podstawczaki

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Fitopatologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 2156

, ale nie tylko - także te grzyby, które nie mają stadium doskonałego tzw. grzyby mitosporowe (niedoskonałe). One mają tylko stadium...