Liofilizacja drożdży - strona 34

note /search

Układ pokarmowy - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1064

, masło, drożdże, - krzywica u dzieci E (tokoferol) (20mg) * hamowanie utleniania lipidów ustrojowych...

Procesy fermentacyjne - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1610

, a także drożdży: Kumys Kefir i pleśni: Sery dojrzewające ZSIADŁE MLEKO Fermentacja pasteryzowanego, schłodzonego...

Biologia - układ pokarmowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 924
Wyświetleń: 1687

, masło, drożdże, - krzywica u dzieci E (tokoferol) (20mg) * hamowanie utleniania lipidów ustrojowych...

Ogólna technologia żywności - smażenie

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1855

,tylko powierzchnia dochodzi do wyższych temp.,wnętrze do 100 st.C(zabicie drożdży i bakterii wegetatywnych,ścięcie...

Botanika - królestwo Fungi

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Botanika
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1302

. Nawet drożdże wytwarzają czasami krótkie strzępki. Główna masa grzyba znajduje się pod ziemią, owocnik...

Cykl komórkowy i jego regulacja

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia komórki
Pobrań: 182
Wyświetleń: 2016

Drożdże: 3600 nk/min, tj. 60 nk/s Płazy 500 nk/min, tj. 8nk/s Ssaki: 2200 nk/min, tj. 37 nk/s Stosunek...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 861

drożdże, zawór i rura spustowa, aby opróżnić kadź. Zacier zaszczepiamy drożdżami wprowadzamy do kadzi...

Wykład - fermentacja glukonowa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1568

etap grzyby, drugi drożdże). Metoda wgłębna lub powierzchniowa. Neutralizacja CaCO3 , Na2CO3 37...