Liofilizacja drożdży - strona 32

note /search

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

grzyby, orzechy, drożdże Produkty o zawartości 300-600 mg - ziemniaki, mięso, drób, niektóre warzywa...

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 7392

niezbędnym do rozwoju drobnoustrojów zwłaszcza drożdży. Koenzym F kwas foliowy wit. Bc - jest niezbędnym...

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1302
Wyświetleń: 3836

b) fosfofruktokinazę c) izomerazę fosfotriozy d) heksokinazę 18. W komórkach drożdży Saccharomyces...

Biochemia, Testy przykładowe cz2

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 672
Wyświetleń: 1645

) heksokinazę 18. W komórkach drożdży Saccharomyces cerevisiae w warunkach beztlenowych przemiany pirogronianu...

Geografia uprawy

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1407

alimentacyjna, także jako pasza dla trzody chlewnej oraz surowiec przemysłowy do wyrobu spirytusu, drożdży...

Egzamin Z geografii ekonomicznej

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1491

z nią jest choroba beri-beri *Podaj krótko słowne wvkorzysianie gospodarcze -jęczmienia produkcja drożdży, piwa...

Chemolitotrofy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 749
Wyświetleń: 4172

Nitrosomonas 30 g NH3 Drożdże (Yarowia) 1 g ropy naftowej CHEMOLITOTROFY Bakterie nitryfikacyjne I etapu...